Tentoonstelling over Dolf Henkes op Curaçao

donderdag 9 augustus 2018 - 12:23

Voor de exposities worden de schilderijen van Dolf Henkes bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op conditie gecheckt, van achterkantbescherming voorzien en verpakt voor transport per vliegtuig.

Vanaf 22 september 2018 zijn meer dan 30 schilderijen van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes te zien in drie locaties op Curaçao. Het project gaat over de rol van kunstenaars voor de culturele geschiedenis van Curaçao, met speciale aandacht voor het werk van Henkes.

De Rotterdamse kunstenaar stapte eind 1945 op de boot naar Curaçao. Alles op het eiland zou een diepe indruk op hem maken na die donkere oorlogsjaren thuis – de kleuren, het licht, het leven van alledag. Hij verwerkte dit in een heel eigen, moderne beeldtaal. Hij sloot het eiland in zijn hart en dat zou van blijvende invloed op zijn werk zijn.

De werken komen uit de collecties van de RCE, Museum Boijmans Van Beuningen en particulieren. De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 13 januari 2019.

'Henkes op Curaçao' wordt georganiseerd door de Stichting Henkes​ en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, samen met Het Curaçaosch Museum​, Curaçao Maritiem museum​, het Instituto Buena Bista (IBB) 'The Curaçao Center for Contemporary Art' en de Fundashon Plataforma Kultural.