Storytelling voor musea en erfgoedorganisaties

zaterdag 10 november 2018 - 16:46

Storytelling is voor musea en de erfgoedsector een middel om cultuur, erfgoed en kunsten voor een breed publiek relevant en levend te maken. Steeds meer onderzoeken onderschrijven dat de mens is gemaakt om te leren middels verhalen. Een goed verhaal is in staat emoties en ervaringen rechtstreeks over te brengen op het publiek. Omdat emotie langer blijft hangen dan feitenkennis, is storytelling bij uitstek een middel om de verhalen van uw erfgoed, collectie of monument over te brengen op uw publiek. Onlangs was er ook een symposium over in Groningen: 'Symposium storytelling voor erfgoedorganisaties'.

Doe inspiratie op voor mooie, bijzondere en interessante verhalen in de televisie-uitzendingen van 'Museumverhalen' van RTV Drenthe en 'Verborgen Museumschatten' bij Omroep West.