U bent hier

Plastics project in fase 2

donderdag 9 augustus 2018 - 17:11

Introductie tijdens Survey on the job bij het Stedelijk Museum Amsterdam

Het Plastics Project is in fase 2 is belandt en de eerste twee 'plastic survey on the job' werksessies zijn achter de rug. Het plastics team bestaande uit Carien van Aubel, Olivia van Rooijen, Suzan de Groot en Henk van Keulen zijn in juni twee weken neergestreken in het depot van het Stedelijk Museum in Amsterdam en bij de RABO collectie in Best. Na twee introductiedagen over plastics en het gebruik van de digitale Plastics Identificatie Tool (PIT) gingen medewerkers en gastdeelnemers aan de slag om zoveel mogelijk plastics in de collectie te identificeren voor een correcte registratie in het collectieregistratiesysteem. Wanneer er na identificatie met de PIT nog onzekerheid bestond over welke plastic het nou echt was, kon de draagbare FTIR infrarood spectroscoop uitkomst bieden. Na twee weken geconcentreerd werken, zijn bij beide collecties zo'n 100 objecten van de correcte registratiegegevens voorzien. En de medewerkers hebben een hoop ervaring opgedaan. Om nog maar te zwijgen van de leden van het plastics team die weer een stap verder zijn naar de ontwikkeling van de uiteindelijke versie van de tool.

Na een onderbreking in de zomerperiode (Olivia doet mee aan de EK en WK roeien in de dubbelvier en moet zich daar even op concentreren) gaan de surveys in het najaar weer verder. Het plastics tram strijkt neer bij de partners voor workshop en surveys. Er kunnen nog gasten meedoen. Als gast van een collectie neem je deel aan de workshop en is het de bedoeling dat je minstens een dag mee-identificeert. Meerdere dagen mag natuurlijk ook. Dat hoeft niet persé aansluitend te zijn op de workshops en je kunt ook bij verschillende collecties identificeren als je dat interessant vindt.Maar je kunt alleen meedoen met identificeren als je de twee dagen workshops hebt gevolgd. Het maakt niet uit of dat op een andere locatie was.

Waar is nog plek?

September: Gemeentemuseum Den Haag (workshops 17/18, identificatie 20 /21 kunstwerken, 24/25  toegepaste kunst, 27/28 mode). Er zijn nog twee plekken.

Oktober: Schunck* Heerlen (workshops 15/16, identificatie 17-25). Er zijn nog zes plekken.

Oktober/november: Museum Boijmans van Beuningen (workshops 29/30, identificatie 31-9). Workshops vol, identificatie in overleg

November: kunststofsurvey Kröller-Müller Museum (workshops 19/20, identificatie 21-30). Workshops vol, identificatie in overleg

Januari 2019: Van Abbemuseum (workshops 14/15, identificatie 16-25). Er is nog één plek.

Februari 2019: Centraal Museum (workshops 7/8, identificatie 11-20). Er zijn nog vijf plekken.

Maart/april 2019: Bonnefantenmuseum (workshops 25/26, identificatie 27-5). Er zijn nog vijf plekken.

Praktische informatie

Deelname aan deze workshops/surveys kost € 300 ex BTW voor medewerkers van SBMK-partners (zie voorwaarden) en € 500 ex BTW voor andere deelnemers. Voor deelnemers aan het Project Plastics zijn deze praktijkdagen gratis.

Als je je aanmeldt via: aanmelden@sbmk.nl geef dan aan welke collecties je voorkeur hebben en welke identificatie-dag(en) na de workshops. Wie het eerste komt, wie het eerst maalt!

Wil je meer weten over Project Plastics? http://www.sbmk.nl/plastics-project/

Zie ook Doe mee met plastics identificeren!

Met dank aan Netta Krumperman voor de foto's.

Reacties