Op naar het CollectieCentrum Nederland

woensdag 25 juli 2018 - 14:06

Laura van Breen, hoofd kunstcollecties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, in het schilderijendepot. Achter haar Willem III. © Cees Wouda

In het Algemeen Dagblad verscheen 18 juli een interessant artikel over het deel van de rijkscollectie dat in beheer is bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en dat klaar wordt gemaakt voor de verhuizing naar het CollectieCentrum Nederland (CCNL).

"Zo'n 65.000 kunstobjecten, nu nog opgeslagen in een depot in Rijswijk, verhuizen medio 2020 naar het Collectiecentrum Nederland in Vathorst. Een kijkje in de keuken van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed." Aan diverse schappen in de depots hangen briefjes. ‘Alle objecten in deze kast moeten op de foto’ staat erop te lezen of ‘deze kast is verhuisklaar’.

Lees hier het hele artikel.

Depot