Museumtalent 2108 op 4 oktober bekend

woensdag 25 juli 2018 - 13:35

De inzendingstermijn voor het Museumtalent 2018 is gesloten en de RCE heeft 15 interessante nominaties ontvangen. Met de prijs voor het beste Museumtalent wil de minister van OCW jonge museumprofessionals in het licht zetten om vernieuwing en innovatie te stimuleren. De prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt.

De jury selecteert drie finalisten waarvan één op het podium bij het Museumcongres op 4 oktober in Den Haag tot Museumtalent 2018 wordt benoemd. De winnaar ontvangt een beeldje en een ontwikkelingsprijs ter waarde van 5000 euro, gefinancierd door het Mondriaan Fonds. De helft van de genomineerden is op de hoogte van het voorstel van hun museumdirectie, voor de andere helft is een mogelijke finalistenplek een verrassing.

De genomineerden zijn onder andere afkomstig van Naturalis, het Scheepvaartmuseum, Eye Filmmuseum, het Textielmuseum Tilburg, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Museum Wierdenland.

De jury bestaat uit:

• Susan Lammers, directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, voorzitter
  • Imara Limon, conservator Amsterdam Museum, winnaar Museumtalent 2017, commissielid Mondriaan Fonds
  • Adrie Warmenhoven, directeur Eise Eisinga Planetarium Franeker, bestuurslid Museumvereniging
  • Maaike Verberk, directeur DEN (Digitaal Erfgoed Nederland), Den Haag
  • Denise de Boer, zakelijk directeur Frans Halsmuseum, Haarlem/ lid programmacommissie Museumcongres
  • Ralph Keuning, directeur de Fundatie Zwolle/bestuurder Hannema – de Stuers Fundatie, adviseur Raad voor Cultuur