U bent hier

Maurits& Imara (Museumtalent 2017)

woensdag 1 november 2017 - 11:09

Welcome to my museum! Imara Limon nodigt je uit op donderdag 9 november om 18.00 uur in het Mauritshuis. Deze jonge conservator bij het Amsterdam Museum is onlangs uitgeroepen tot het Museumtalent van 2017. Dé reden voor het Mauritshuis om haar voor één avond de sleutel te geven van het museum. “Ik weet zeker dat Imara onze ogen tijdens haar editie zal openen. Het Mauritshuis geeft graag podium aan talent en voor nieuwe en originele inzichten. Dus...."bring it on!" Emilie Gordenker, directeur Mauritshuis

Moet je het verhaal kennen, om een kunstwerk te snappen? Heb je altijd ‘voorkennis’ nodig? Of kun je ook je eigen verhaal verbinden met een kunstwerk? Speciaal voor deze avond selecteert Imara een aantal werken uit de collectie van het Mauritshuis en vertelt daarbij haar verhaal. Met een kunsthistorisch oog én een kritische blik op de geschiedenis, zoekt zij naar nieuwe invalshoeken. Daarom nodigt Imara ook een aantal speciale gasten uit, die ieder vanuit hun eigen achtergrond een laag toevoegen aan de verhalen van de collectie.

In de Kunstwerkplaats van het Mauritshuis kun je met verschillende materialen je eigen stempel drukken op een meesterwerk. Maak jouw ideeën zichtbaar en leave a comment. Behalve dat je deze avond een privé rondleiding van Imara kunt krijgen, kun je ook via de audiotour haar dialoog met Johan Maurits beluisteren. Op zaal klinkt poëzie en op de bar staat Imara’s favoriete drankje voor je klaar. Ontdek het Mauritshuis door de ogen van museumprofessional Imara & geef je nu op voor donderdag 9 november 2017.

Maurits&

Maurits& is het maandelijkse ‘after-work-event’ voor jonge cultuurliefhebbers waar je het Mauritshuis ontdekt door de ogen van een spraakmakende BN-er. Iedere maand geven we de sleutels van het Mauritshuis voor even uit handen. Wisselende Donderdagavonddirecteuren laten je op hun eigen wijze kennismaken met het Mauritshuis en onze 17de-eeuwse schilderijen. En met elke Donderdagavonddirecteur levert dat steeds een andere, persoonlijke kijk op het Mauritshuis op. De avonden zijn gevuld met verrassende workshops, rondleidingen, fotografie en andere activiteiten.  In de foyer drink je het favoriete drankje van de Donderdagavonddirecteur, terwijl onze Mauritshuis-dj de donderdagavond alvast tot een pre-weekend-feestje maakt.

Programma

17.30 uur De registratie is geopend en bij de bar staat een drankje voor je klaar.
18.15 uur Opening Maurits& Imara
Vanaf 18.45 uur staat er van alles op de to-dolijst. Luister naar Imara’s verhaal, wees creatief in onze Kunstwerkplaats of volg een rondleiding.
Let op: voor de activiteiten moet je je op de avond zelf aanmelden. Deelname aan de rondleiding wordt bepaald door loting.
21.00 uur Einde van de avond.

Om toegang te krijgen tot de Maurits&-avonden dien je vóóraf een Maurits&-ticket te boeken. Daarnaast heb je een geldig entreeticket* voor het Mauritshuis nodig. Boek je ticket online!

* reguliere toegangsprijzen van het Mauritshuis zijn van toepassing, met Museumkaart is de toegang gratis
 
Maurits& wordt mogelijk gemaakt door NN Group

Reacties