Historische interieurs Zwolle virtueel te bekijken

maandag 1 oktober 2018 - 09:17

Mozaïekvloer in de Dominicanenkerk, Zwolle.

Een levensecht bezoek aan bijzondere, historische interieurs van de stad Zwolle die niet altijd voor het publiek toegankelijk zijn. Dat is nu mogelijk dankzij een Virtual Reality-tour ontwikkeld door de gemeente Zwolle en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in samenwerking met eigenaren en gebruikers van de rijksmonumenten.

Deze virtuele tour is een pilot en heeft als doel om historische interieurs beter voor het publiek te ontsluiten. Fotograaf Wouter Borre maakte op vijf Zwolse erfgoedlocaties digitale 360 graden foto’s en op één locatie zelfs een 360 graden video. Het bijzondere aan de virtuele tour is dat er in elk pand, naast de foto’s en video, veel informatie is te zien over de interieurs.

Neem zelf een kijkje via deze link: www.wouterborre.nlwww.wandelroutezwolle.nl of via de app onZichtbaar Zwolle, beschikbaar in Playstore en Appstore.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed werkt samen met anderen hard aan het beheer, behoud en ontwikkeling van historische interieurs. Hoewel vaak onzichtbaar, vertellen interieurs het verhaal van de bewoners van een pand en daarmee zijn het integrale onderdelen van de geschiedenis ervan. Door interieurs zichtbaarder te maken, onder andere door een virtuele tour, krijgen ze meer bekendheid en worden ze uiteindelijk naar verwachting ook meer gewaardeerd.

Interieur Waarde