Handige publicatie uit Canada: Products Used in Preventive Conservation

woensdag 14 februari 2018 - 11:12

TB 32 Products Used in Preventive Conservation, auteur Jean Tetreault van het Canadian Conservation Institute

Welke verf moet je gebruiken? Wat is een geschikt verpakkingsmateriaal? Waarvan maak ik mijn steunen? Waar moet ik voorzichtig mee zijn? Hoe voorkom ik schade door de materialen die ik gebruik? De nieuwste publicatie over materialen voor preventieve conservering is nu te vinden op de website van het Canadian Conservation Institute: Technical Bulletin 32 Products Used in Preventive Conservation.

Jean Tétreault beschrijft hierin de voor- en nadelen van de meest gebruikte producten en materialen die bij opslag, tentoonstelling en transport van objecten worden gebruikt en de manieren om ze veilig toe te passen. Hij legt uit hoe bepaalde materialen schade kunnen veroorzaken en geeft tips hoe de schadelijke effecten te beperken. Ben je op zoek naar informatie over lijmen, plastic folies, schuimplastic, hout, karton, textiel voor vitrines, verpakkingen of inrichting van ruimtes, kijk dan zeker deze publicatie eens door.

Ben je op zoek naar een antwoord op de vragen 'welke verf moet ik kiezen voor mijn ruimte of vitrine?' en 'hoe lang moet de verf drogen?', bekijk dan ook het filmpje van Jean op Youtube: