De finalisten van Museumtalent 2019 zijn bekend

zondag 29 september 2019 - 18:07

De drie finalisten van Museumtalent 2019

Uit de 28 aanmeldingen heeft de jury drie jonge professionals gekozen die meedingen naar de titel Museumtalent 2019: Anouk Heesbeen, publiekscoördinator bij Museum de Lakenhal in Leiden, Boukje Schaap, projectleider bij Museum Catharijneconvent in Utrecht en Richard Kofi, tentoonstellingsmaker bij het Nationaal Museum voor Wereldculturen in Berg en Dal, Amsterdam en Leiden. Naast tentoonstellingsmaker is Richard ook kunstenaar.

Tijdens het Museumcongres op 3 oktober in Kerkrade worden de finalisten geïntroduceerd aan de hand van een korte film. Daarnaast zullen de jonge professionals zelf een pecha kucha geven. In de avond wordt dan bekend gemaakt wie van hen zich Museumtalent 2019 mag noemen.

Prijzen voor talentontwikkeling

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de talentprijzen namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Mondriaan Fonds financiert de erfgoedtalentprijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van €7.000. De andere finalisten kunnen per persoon een bedrag van € 3000,– inzetten.

Interviews met de finalisten van Museumtalent 2019