2018 Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

dinsdag 14 november 2017 - 13:45

De Europese commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Onder het motto 'Erfgoed verbindt, Europa inspireert' geeft Nederland invulling aan de belangrijke rol die erfgoed speelt binnen het cultureel diverse Europa.

We leren elkaars geschiedenis beter kennen door naar erfgoed te kijken binnen de Europese context. Erfgoed verbindt, inspireert en bevordert sociale betrokkenheid en integratie. Voor het beheer en behoud van het cultureel erfgoed is het dan ook belangrijk dat cultuureducatie en kennis op dit gebied voor een breed publiek toegankelijk is.

DutchCulture en Kunsten `92 gaan samen met een groot aantal erfgoedorganisaties 2018 vormgeven. Door activiteiten, georganiseerd door erfgoedorganisaties in het hele land, in de schijnwerpers te zetten via de website europeeserfgoedjaar.nl. Daarnaast wordt hier maandelijks een erfgoedthema centraal gesteld, waarin de relatie met Europa voor het voetlicht wordt gebracht.

Waarderen