U bent hier

Symposium 'Identificatie van plastics in kunstwerken – zonder laboratorium'

27
jun
donderdag 27 juni 2019 - 09:30 tot 17:30 | Centraal Museum, Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Claes Oldenburg, 'Soft washstand' (1965).

Na twee jaar wordt in juni het Project Plastics afgesloten met een gratis symposium in Utrecht: 'Identificatie van Plastics in kunstwerken zonder laboratorium'. Wilt u weten wat u, en het museum waarvoor u werkt, hebben aan de resultaten van Project Plastics? Schrijf u dan in voor dit symposium in het Centraal Museum, dat plaatsvindt op 27 juni.

In een dagdeel kunt u meedoen aan de workshop ‘werken met de Plastic Identification Tool’, waarin u kennismaakt met de Digitale tool en de Do-It-Yourself kit die tijdens het project zijn ontwikkeld. Ook geeft het plasticsteam een presentatie en deelt ervaringen met de kunststofsurveys en de resultaten in de tien deelnemende collecties. Hoe kunnen ook musea/vakgenoten die niet hebben deelgenomen aan het project profiteren van de opgedane kennis en ontwikkelde gereedschappen/digitale omgeving? En wat zijn aanbevelingen voor musea die ook de workshops / een kunststofsurvey willen doen?

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het Plastics Project, het symposiumprogramma en de aanmeldmogelijkheden staan op de website van de Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK)

Het symposium wordt u aangeboden door de SBMK, het Gieskes-Strijbis Fonds, het Mondriaan Fonds en het Netherlands Institute for Conservation+Art+Science (NICAS). In deze laatste is ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vertegenwoordigd. De Rijksdienst levert onder andere de expertise op het gebied van onderzoek naar plastics en is nauw betrokken bij het ontwikkelen van de Plastics Identification Tool.

Reacties