SBMK Summit 2018 'Acting in Contemporary Art Conservation'

nov
donderdag 15 november 2018 - 09:00 tot vrijdag 16 november 2018 - 17:00 | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort (15 nov); Stedelijk Museum, Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam (16 nov).
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De conservering en presentatie van hedendaagse kunst stelt hoge eisen aan musea en andere collectiebeheerders. Daarom organiseert de Rijksdienst voor het Cultuureel Erfgoed samen met de Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK) en de opleiding Conservering & Restauratie van de Universiteit van Amsterdam, een internationaal symposium voor conservatoren, restauratoren en kunsthistorici: Acting in Contemporary Art Conservation. Dit vindt plaats op 15 november bij de RCE in Amersfoort en op 16 november bij het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Het programma behelst onderwerpen die bij de conservering van hedendaagse kunst op de voorgrond staan, zoals besluitvormingsprocessen, samenwerking met kunstenaars en nieuwe methoden voor documentatie, bijvoorbeeld oral history. Afgaande op de vele abstracts die voor het symposium zijn ingediend, belooft het een rijk en gevarieerd aanbod van lezingen, posters en discussies te worden.

SBMK-dag over plastics

Op 14 november, de dag voorafgaand aan het symposium, vindt in het Centraal Museum in Utrecht een Engelstalige SBMK-dag plaats speciaal over plastics. Het biedt een podium aan recent onderzoek op het gebied van plastics en aan het vorig jaar gestarte Project Plastics, een samenwerking tussen de SBMK en het RCE-programma Erfgoed van de Moderne Tijd. Het zal collectiebeheerders in staat stellen kunststofobjecten te identificeren. Meer informatie over dit project.

Programma's en inschrijving

Dit is het programma van het internationale symposium en de SBMK-plasticsdag, inschrijven kan hier. De belangstelling voor deze dagen is groot, dus wees er snel bij.