Museumcongres 2018 in het Louwman Museum

okt
donderdag 4 oktober 2018 - 09:00 tot 17:30 | Louwman Museum, Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Het Museumcongres 2018 vindt plaats in het Louwman Museum in Den Haag.

Hoe versterken we de binding van álle Nederlanders met museale collecties in Nederland? Niemand uitgezonderd! Daarover gaat het Museumcongres 2018. Locatie: Louwman Museum in Den Haag.

Het Museumcongres op 4 oktober is bedoeld ter inspiratie van museumdirecteuren, -staf en beslissers in de sector. Een sterkere binding van alle inwoners van ons land met museale collecties in Nederland bereik je niet door er alleen maar over te praten. Daarom willen we tijdens het congres toewerken naar een ‘Museumakkoord van Den Haag’: een akkoord waarin een aantal heldere afspraken staan voor grotere diversiteit in musea in 2019 en volgende jaren. Dagvoorzitter: Jort Kelder.

En wie het Museumtalent 2018 is, wordt ook tijdens het congres bekend gemaakt!

Programma

Hoe zorgen we voor een sector die van belang, aansprekend én relevant is voor de hele samenleving, ook op de lange termijn? Op 4 oktober gaan we met een gevarieerd aanbod aan sprekers uit binnen- en buitenland hierover de dialoog aan. Het congresprogramma is samengesteld door de redactieraad Benno Tempel, Amito Haarhuis, Denise de Boer, Erik de Jong en Sabine Huls.

Hier kunt u zich aanmelden.