Mensen en musea – Museumcongres & Museumkennisdag 2019

okt
donderdag 3 oktober 2019 - 09:00 tot vrijdag 4 oktober 2019 - 17:00 | Museumplein Limburg, Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Thema van het Museumcongres 2019: hoe verbind jij mensen en musea? Het Museumcongres op donderdag 3 oktober is er vooral voor inspiratie. Met verbinding als thema. Op de Kennisdag, vrijdag 4 oktober, komen meer praktische onderwerpen aan bod die in de museumwereld spelen.

Hoe draagt jouw museum bij aan een blijvende binding van álle inwoners van ons land met museale collecties? Voor deze uitdaging biedt het Museumcongres vergezichten en de daaropvolgende Museumkennisdag, concrete handvatten. Ook de Museumcijfers 2018 komen dan aan bod. Kom naar hét museumevenement van het jaar op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober aanstaande aan het Museumplein Limburg in Kerkrade. Als lid van de Museumvereniging kun je het gehele programma op 3 en 4 oktober meemaken voor 313 euro (exclusief btw, kosten voor reis en overnachting).

Programma

Laat je tijdens het Museumcongres inspireren door sprekers van binnen en buiten de museumsector en neem tijdens de Museumkennisdagdeel aan expertmeetings. In samenwerking met Museumplein Limburg is donderdagavond een aantrekkelijk programma samengesteld waar ook de derde Museumtalentprijs van het Jaar wordt uitgereikt. Traditiegetrouw publiceert de Museumvereniging voor het congres de uitkomsten van het jaarlijks onderzoek onder de leden. De Museumcijfers 2018 bepalen mede de inzet voor de lobby van de vereniging op weg naar het cultuurbestel in de periode 2021-2024. Laat ook daarom van je horen op het congres en de kennisdag.

Bekijk hier het programma van donderdag 3 oktober en hier van vrijdag 4 oktober. Helaas is het Museumcongres inmiddels uitverkocht.

Museumcongres en Museumkennisdag zijn een initiatief van de Museumvereniging, brancheorganisatie van musea. Samen met ruim 400 musea versterkt de vereniging het publieke belang van die Nederlandse musea.

Congres musea