Erfgoedweek Amersfoort: leerlingen maken kennis met erfgoed

mei
maandag 8 mei 2017 - 10:00 tot donderdag 11 mei 2017 - 17:00 | In en rondom Amersfoort
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De dagstart van de Erfgoedweek vindt plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort

In Amersfoort vindt voor de 7de keer de Erfgoedweek plaats voor leerlingen van het Corderius College in Amersfoort. Tijdens die week worden ca. 900 leerlingen geïntroduceerd met het erfgoed in en rondom Amersfoort.

De dagstart vindt altijd plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De RCE heeft meegewerkt in de ontwikkeling van diverse modules tijdens deze introductieweek. ’s Morgens gaan leerlingen in groepen op pad, waarbij ze diverse monumenten (al dan niet herbestemd) en buitenplaatsen bezoeken. In de middag wordt hetgeen ze gezien hebben uitgewerkt in allerlei verschillende creatieve uitingen.

Actuele thema's

Elk jaar worden er voor de leerlingen weer nieuwe modules ontwikkeld over actuele thema’s op het gebied van erfgoed. Op woensdag 10 mei is er bijvoorbeeld in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een module over het recent ontdekte Oerbos in Leusden. De deelnemers zullen onder leiding van archeoloog Jos Bazelmans de locatie van het oerbos bezoeken en daar onderzoek doen. Aansluitend gaan de leerlingen aan de slag in het laboratorium van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Voor meer informatie, mail de RCE.