U bent hier

10de Brandsymposium: Brandrisico's voor cultureel erfgoed in beeld

19
nov
dinsdag 19 november 2019 - 09:00 | Instituut Fysieke Veiligheid, Kmeperbergweg 783, Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Notre Dame in brand, april 2019. Foto: Mathijs Voorend.

Op dinsdag 19 november 2019 vindt het jaarlijkse symposium over brandveiligheid van cultureel erfgoed plaats in Arnhem bij het Instituut Fysieke Veiligheid. De brandende Notre Dame in Parijs riep bij velen de vraag op of dit ook in Nederland kan gebeuren. En ja, recente incidenten laten zien dat dit inderdaad het geval is. Dit jaar besteedt het jaarlijkse symposium over brandveiligheid van cultureel erfgoed aandacht aan branden in monumentale gebouwen.

Het blussen in een monumentaal gebouw is een lastige klus voor de brandweer. Beter is om brand te voorkomen. Brandveiligheidsvoorzieningen beperken zeker het risico op brand, maar het gedrag van de mens blijft de zwakste schakel. Onder andere brandgevaarlijke activiteiten als werkzaamheden en evenementen worden op deze dag besproken. En er is een brandweerspreekuur. Heeft u vragen voor de brandweer, laat ze ons alvast weten.

Het symposium begint met een beschouwing van de dramatische brand in de Notre Dame door Thierry Burger, brandpreventieadviseur voor erfgoed en werkzaam op het ministerie van Cultuur in Parijs. Hij vertelt u alles over de brand, hoe de brandweer heeft gehandeld én over het plan om de brandveiligheid van de vele kathedralen te vergroten. Wat kunnen wij hiervan leren?

Voor wie

Het brandsymposium is interessant voor betrokkenen bij de brandveiligheidszorg voor cultureel erfgoed. Het symposium brengt hen bijeen en biedt de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

In september ontvangt u de definitieve uitnodiging met het programma en kunt u zich aanmelden. Houd uw e-mail in de gaten en blok dinsdag 19 november 2019 alvast in uw agenda voor deze interessante dag. Het brandsymposium vindt plaats bij het Instituut Fysieke Veiligheid/Brandweeracademie in Arnhem.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het brandsymposium? Of heeft u vragen voor het brandweerspreekuur? Neem dan contact met ons op, telefoon 026-3552202 of e-mail kennisevents@ifv.nl.

Reacties