U bent hier

‘Beladen Erfgoed’ - Netwerkborrel & expertmeeting

20
sep
donderdag 20 september 2018 - 13:00 tot 18:30 | Het Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Canon van Nederland, Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Op donderdag 20 september van 16.00 tot 18.30 vindt er een netwerkborrel plaats ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018. In het Nederlands Openluchtmuseum blikken we terug op het eerste half jaar en kijken we vooruit naar de komende maanden. Voorafgaand aan de borrel vindt van 13.00 tot 15.45 uur een expertmeeting plaats rondom het thema ‘Beladen Erfgoed’. Deze is bedoeld voor erfgoedprofessionals, beleidsmakers, onderwijsprofessionals en studenten.

Erfgoed verbindt, maar kan ook verdelen. Onderwerpen uit onze gedeelde geschiedenis kunnen uiteenlopende emoties oproepen. Hoe voer je een gesprek over en ga je om met beladen erfgoed? De methode Emotienetwerken, ontwikkeld door Hester Dibbits (Reinwardt Academie/Erasmus Universiteit Rotterdam) en Imagine IC biedt ruimte aan de verschillende perspectieven en emoties die kunnen spelen rondom erfgoed, om zo te komen tot wederzijds begrip. Daarnaast gaat de Nederlandse UNESCO Commissie op interactieve wijze in gesprek over een aanpak voor beladen erfgoed. De werksessies worden ingevuld met voorbeelden uit een aantal vensters van de Canon van Nederland. Deel uw perspectief en maak kennis met andere inzichten over beladen erfgoed.

Programma, inschrijven en meer informatie

Eind augustus staat op deze pagina meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelding.Heeft u vragen over de expertmeeting en de netwerkborrel stuur dan een mail.

Reacties