Duurzame en schone binnenlucht

maandag 1 april 2019 - 10:09

Veruit de meeste musea zijn tegenwoordig voorzien van ventilatiesystemen voor toe- en afvoer van lucht. De toevoerlucht wordt gefilterd ter voorkoming van verspreiding van verontreinigende deeltjes binnen het museum. Deze filters worden jaarlijks of soms meerdere malen per jaar vervangen.

Het filteren van lucht kost flink wat energie en energie kost geld. Sterker nog, de energie om lucht te filteren vormt over het algemeen een grotere jaarlijkse kostenpost dan de aanschaf van de filters zelf.

De vraag naar duurzame filters met een laag energieverbruik en een lange levensduur is daarom actueler dan ooit. Stijgende energieprijzen zijn mede oorzaak van verhoging van onderhoudskosten, toenemende uitstoot van CO2 door opwekking van energie bedreigt onze vertrouwde manier van leven en het verwerken van vervuilde filters zorgt voor extra belasting van het milieu.

Filters met een laag energieverbruik en een lange levensduur helpen om de financiële– en milieutechnische schade  te beperken.

NW zakkenfilters van IFB Filtertechniek voldoen aan beide criteria. Dankzij hun lage drukval en hun hoge stofhoudende vermogen, verlagen NW zakkenfilters uw energierekening en hebben de filters een langere levensduur dan reguliere zakkenfilters. Minder vaak filters wisselen resulteert in minder afval.

Overal toepasbaar?
Voor veruit de meeste situaties zijn NW zakkenfilters het beste alternatief voor reguliere zakkenfilters. NW zakkenfilters zijn leverbaar in meerdere filterklassen en presteren voor praktisch  elke situatie optimaal. De filters worden geleverd in zowel  standaard maten als buitenstandaard maten zodat u uw  huidige zakkenfilters  zonder aanpassingen kunt vervangen voor een duurzamer alternatief. NW zakkenfilters voldoen aan de meest recente norm ISO 16890 voor het classificeren van luchtfilters en zijn Eurovent gecertificeerd. Een garantie voor de hoogste kwaliteit.

Informeer bij uw onderhoudspartner of uw ventilatiesystemen al voorzien zijn van duurzame NW zakkenfilters. U kunt mogelijk veel kosten besparen en bijdragen aan een beter milieu.

Bezoek de website https://www.ifb-filtertechniek.nl/product/21-synthetische-zakkenfilters-nw-klasse-iso-epm1-60-iso-epm1-90-f7-f9 voor aanvullende informatie.